- USA advarer mot å reise til Europa

USAs utenriksdepartement kunngjør nye reiseråd. "Alvorlig risiko" for dødelige al-Qaida-angrep i Storbritannia og Frankrike.

Eiffel-tårnet - Foto: Creative Commons
Politikk

Amerikanerne blir advart mot å oppsøke turistmål i Europa når USAs utenriksdepartement snart kunngjør nye reiseråd til sine statsborgere i utlandet, ifølge Fox News.- Vi overveier et reisevarsel for reiser i Europa, sier en ikke navngitt regjeringstjenestemann til AFP.- Hovedbudskapet vil bli at amerikanerne må fortsette å reise, men at de må være årvåkne.Ifølge Fox News vil myndighetene i USA advare mot å oppsøke turistattraksjoner og transportknutepunkt i Europa. Årsaken er ifølge nyhetskanalen at terrortrusselen fra al-Qaida mot europeiske mål har økt.Nylig lekket vestlige etterretningsbyråer informasjon om at et planlagt terrorangrep rettet mot flere europeiske byer var avverget. Al-Qaida-medlemmer med base i Pakistan skal ha stått bak planene, ifølge Sky News.Angrepsplanene skal ha vært de mest alvorlige fra al-Qaida på flere år, meldte BBC. Britisk etterretning har ikke kommentert saken, men nylig sa både britiske og franske sikkerhetsmyndigheter at det er en alvorlig risiko for at dødelige angrep kan skje innenfor landenes territorier.I september valgte også de svenske sikkerhetsmyndighetene å øke terrorberedskapen, etter at trusselnivået ble hevet fra nivå to til tre på den svenske trusselskalaen - det høyeste nivået på fem år.Ifølge AFPs kilde kan det såkalte reisevarselet bli utstedt allerede søndag. (©NTB)

Nyheter
Politikk