Varsler omkamp om lokalsykehusene

Sp-leder Liv Signe Navarsete sier at regjeringens utkast til ny helseplan gjør det naturlig å se på alle nedleggingssaker på nytt.

Liv Signe Navarsete - Foto: Scanpix
Politikk

Navarsete mener at flere punkter i høringsutkastet til Nasjonal helse- og omsorgsplan innebærer at det er lagt nye retningslinjer som kan redde lokalsykehus som er vedtatt nedlagt.- Det står klart at vi skal ha en desentralisert sykehusstruktur og større trygghet rundt eventuelle endringer i fødetilbud og akuttmottakstjenester, sier Sp-leder og kommunalminister Navarsete til Nationen.Hun gjør det klart at dette også gjelder for vedtak som allerede er fattet.- Jeg mener det som står i planen om avstand, geografi og tilgjengelighet som kriterier, gjør at forslagene som allerede foreligger, må ses på med nye øyne, og at de nye kriteriene må legges mer til grunn, sier hun.KrFs helsepolitiske talskvinne Laila Dåvøy er imidlertid skeptisk.- Hvis Navarsete mener planen er et forsvar for lokalsykehusene, leser hun den på en helt annen måte enn meg. Vi mener at regjeringen ikke definerer lokalsykehus, men fjerner funksjon etter funksjon, helt til det kun er igjen et lokalmedisinsk senter med litt akuttilbud. De får heller kalle en spade for en spade og innrømme at de legger ned, sier hun. (©NTB)

Nyheter
Politikk