Dyr bomvei blir gratis

Både samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) og kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) var til stede da siste betalende bilist passerte bommen i Fjærland i Sogn og Fjordane fredag formiddag.

Foto: Scanpix
Politikk

Etter at de to statsrådene symbolsk hadde dyttet bommen til side litt før klokken 11, kunne de første bilistene kjøre gratis etter 16 år med pengeinnkreving.Bommen i Fjærland var lenge landets dyreste bomanlegg. Da den åpnet, måtte bilistene ut med 110 kroner per passering. Den siste tiden har det kostet 180 kroner å kjøre fra Sogndal til Fjærland. Trailere har måttet betale 820 kroner for hver passering.De to statsrådene gledet seg over at veien nå er bomfri.- Både da den ble åpnet og nå når den blir gratis, er det en milepæl for veiutbyggingen i fylket, sa Liv Signe Navarsete.Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa gledet seg over å få være med på avslutningen av bompengeperioden.- Men uten bompenger ville ikke veien blitt bygd, sa hun. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv