Omstridt forslag i sveitsisk folkeavstemning

Sveits vil vise ut utlendinger som blir funnet skyldige i voldtekt, alvorlige seksuelle overgrep og misbruk av sosialhjelp

Politikk

Sveitserne stemmer søndag i en folkeavstemning over et forslag som vil føre til automatisk utvisning av utlendinger som begår visse forbrytelser i landet.Forslaget innebærer at utlendinger som blir funnet skyldige i voldtekt, alvorlige seksuelle overgrep, voldshandlinger som ran, narkotikasmugling og misbruk av sosialhjelp, uten unntak skal måtte forlate landet.Bak forslaget, som ser ut til å få klart flertall ifølge sveitsiske meningsmålinger, står det høyrepopulistiske Sveitsisk folkeparti SVP.- Det er veldig enkelt. Vi mener folk vi ønsker velkommen til Sveits, må respektere landets lover og regler, sier SVP-representanten Fabrice Moscheni til nyhetsbyrået AFP.- Hvis du inviterer noen til ditt eget hjem, og han kommer og ødelegger alt, så tror jeg ikke du vil at han skal komme tilbake, tilføyer han.Forslaget er blitt kritisert fra regjeringen, sosialistpartiet og Amnesty International fordi det ikke åpner for en individuell behandling av hver enkelt person og fordi det betyr at folk kan bli sendt tilbake til land der både tortur og dødsstraff venter.De siste målingen viser at 54 prosent støtter forslaget, mens 43 prosent er imot. (©NTB)

Nyheter
Politikk