Sparer 3 mrd. på nedgang i sykefraværet

Nedgangen i sykefraværet fører til en innsparing i utgiftene til sykepenger for arbeidstakere på drøyt 3 milliarder kroner, viser nye anslag fra Arbeidsdepartementet.

Foto: Scanpix
Politikk

- Dette er penger vi kan bruke på andre viktige oppgaver i samfunnet. Samtidig som samfunnet har glede av dette, er det først og fremst bra for den enkelte som kan være i jobb framfor å gå sykmeldt, sier konstituert arbeidsminister Rigmor Aasrud (Ap).Sykefraværet har falt markant gjennom året etter en økning gjennom 2008 og 2009. Ved framleggelsen av statsbudsjettet for 2011 ble det anslått en nedgang i sykefraværet på 7 prosent for 2010. Det er siden registrert en ytterligere nedgang i sykefraværet, og det blir nå anslått at nedgangen vil bli på 8 prosent fra 2009 til 2010.- Det er fortsatt for tidlig å si noe sikkert om årsakene, men sist vinters oppmerksomhet har gitt økt bevissthet hos både leger, arbeidstakere og arbeidsgivere, sier Aasrud. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv