Børsjubel i USA

Investorene på Wall Street kunne slippe jubelen løs onsdag kveld norsk tid.

En trader på gulvet på NYSE - Foto: AP
Politikk

Wall Street har lagt bak seg en glimrende dag, faktisk den beste på tre måneder. Bloomberg viser til bedring i økonomiske nøkkeltall og spekulasjoner om en større finansiell redningsaksjon i Europa.Dow Jones endte opp 2,3 prosent (250 poeng) til 11.255,78, mens S&P 500 steg 2,2 prosent til 1.206,07. Teknologitunge Nasdaq kunne vise til en oppgang på 2,1 prosent til 2.549,43. Alle de 30 Dow-komponentene steg.Høyere råvarepriser sendte aksjer som Schlumberger Ltd. og Dow Chemical Co. opp over fire prosent. United Technologies Corp. og General Electric Co steg etter at Deutsche Bank AG uttalte at selskapene kan dra nytte av Airbus SAS' planer om å utstyre A320-fly med nye motorer.Motorola steg nærmere fem prosent etter å ha sluppet detaljerte planer om å splitte selskapet i to i januar. Microsoft klatret nesten fire prosent etter å ha sagt at 2011 kan bli det beste året noen sinne for Xbox-divisjonen.Sysselsettingstallene fra lønningssentralen ADP var sterkere enn ventet, med en positiv vekst på 93.000 personer. Det var på forhånd ventet en vekst på 70.000 personer i november, etter en oppgang på 43.00 personer i oktober.I dag har det også blitt kjent at antall nye boliglånssøknader i USA falt med 16,5 prosent i uken som endte 26.november. Oversikten gjelder medlemsbedriftene i den amerikanske foreningen for boliglånsselskaper (MBA).I tredje kvartal økte produktiviteten utenfor jordbrukssektoren i USA med 2,3 prosent. Ifølge Bloomberg skal det være i tråd med forventningene.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs