Continental dømt for Concorde-ulykken

Continental Airlines og en av selskapets flymekanikere ble mandag funnet skyldig i å ha forårsaket Concorde-ulykken der 113 mennesker mistet livet for ti år siden.

Concorde-flyet tok fyr og styrtet ned i et hotell like etter avgang den 25. juli 2000. Fire hotellansatte og 109 personer om bord i flyet, for det meste tyske turister, mistet livet - Foto: AP
Politikk

De 100 passasjerene, mannskapet på ni og fire personer på bakken omkom da Concorde-flyet fra Air France tok fyr og krasjet inn i et hotell like etter avgang fra flyplassen Charles de Gaulle i Paris 25. juli 2000.Mandag fastslo en domstol i Frankrike at ulykken skjedde fordi Concorden hadde kjørt over en 44 centimeter lang metallbit, som hadde løsnet fra et Continental-fly.Bøter og fengsel Derfor må amerikanske Continental Airlines betale 200.000 euro i bot, og en million euro i erstatning til Air France. Continentals flymekaniker John Taylor ble idømt 15 måneders betinget fengselsstraff.Samtidig ble tre franske luftfartstjenestemenn, inkludert sjefen for det nå nedlagte Concorde-tilbudet, Henri Perrier, frikjent i saken. Perrier har blitt anklaget for å ha oversett en rekke faresignaler og nesten-ulykker med Concorde-flyene allerede før ulykken i 2000.

Nyheter
Næringsliv