Monterte minikamera på toalettet

En ansatt ved NTNU i Trondheim har innrømmet at det var han som sist høst rigget opp et minikamera på et toalett ved Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap.

NTNU, Trondheim. Foto: Scanpix
Politikk

Mannen er tatt ut av tjeneste med umiddelbar virkning, og det innledes personalsak mot ham, skriver Universitetsavisa.no.Like før jul i fjor fant renholdere minikameraet fastmontert på ett av instituttets handikaptoaletter. Kameraet var festet til et søppelstativ og filmet da det ble funnet.Ingen visste hvor lenge det hadde vært på toalettet. Forholdet ble anmeldt, men saken ble henlagt etter bevisets stilling i februar i år.Universitetsledelsen varslet da at de ville ta saken videre der politiet stoppet, og ba om å få utlevert etterforskningspapirene. Det var etter en gjennomgang av politiets materiale i saken at universitetets personalavdeling fant grunn til å invitere vedkommende til samtale om enkelte forhold. Årsaken til dette var at mannen hadde en rolle i politiets materiale.- Allerede under forberedelsen til samtalen med instituttleder valgte vedkommende å tilstå det han hadde gjort. Den ansatte ble da sendt hjem umiddelbart. NTNU ser svært alvorlig på saken. Vedkommende er nå tatt ut av tjeneste, og saken vil bli fulgt opp videre som personalsak, sier personalsjef Arne Kr. Hestnes.I slike saker er virkemidlene avskjed eller ordensstraff. (©NTB)

Nyheter
Politikk