Boligrenten kan stige til 7 prosent

Får DnB NOR Markets rett i sin spådom kan boliglånsrenten stige til 6,5 - 7 prosent om noen år.

Foto: iStockPhoto.com
Politikk

I DnB NOR Markets Økonomiske Utsikter Januar 2011 anslår meglerhuset at 3 måneders pengemarkedsrente i Norge vil stige til 5 prosent i 2015.Med et påslag på 1,5 til 2 prosentpoeng betyr det også, hvis DnB NOR Markets får rett i anslaget for pengemarkedsrente, at boliglånsrenten kan ventes å ligge på 6,5 - 7 prosent i 2015.Hvor høy den flytende boliglånsrenten blir avhenger selvfølgelig av pengemarkedsrenten. Påslaget bestemmes av hvor mye egenkapital man har og hvilken sikkerhet man kan stille.Noen slipper unna med 1 prosentpoeng påslag, men det er heller ikke uvanlig med 1,5 til 2 prosentpoeng påslag.Hele DnB NOR Markets Økonomiske utsikter Januar 2011

Nyheter
Næringsliv