EU vurderer å sperre Ben Alis konti

EU kan komme til å holde tilbake verdier som tilhører Tunisias avgåtte president Zine al-Abidine Ben Ali.

Tunisias avgåtte president Zine al-Abidine Ben Ali. (AP Photo/ Salah Habibi)
Politikk

Enkelte europeiske land, som Sveits, har allerede varslet at Ben Alis kontoer vil bli sperret. Frankrike har dessuten iverksatt tiltak for å hindre mistenkelige transaksjoner av tunisiske penger.Nå kan alle de 27 EU-landene komme til å sperre alle kontoer og verdipapirer som tilhører den tidligere presidenten. Ifølge anonyme diplomater er avgjørelsen allerede tatt, men de sier at det fortsatt gjenstår å lage en liste med navn som vil bli rammet.En talskvinne for EUs utenrikssjef Catherine Ashton sa torsdag at EUs regjeringer har begynt å forberede en rekke tiltak knyttet til situasjonen i Tunisia. Tiltakene kan komme til å bestå av sanksjoner og støtte til demokratiske og økonomiske reformer, opplyser talskvinnen.Ben Ali har styrt Tunisia i 23 år, men forlot i forrige uke landet og befinner seg nå i Saudi-Arabia.Før han satte kursen mot Saudi-Arabia, skal han ha blitt nektet å lande i flere europeiske land. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv