Flertall mot helsereform i Representantenes hus

Et flertall av de folkevalgte i Representantenes hus i Kongressen i USA stemte onsdag for å oppheve den store helsereformen som ble vedtatt i fjor.

President Barack Obama - Foto: Scanpix
Politikk

Et flertall av de folkevalgte i Representantenes hus i Kongressen i USA stemte onsdag for å oppheve den store helsereformen som ble vedtatt i fjor.Et flertall på 245 mot 189 representanter stemte for forslaget om opphevelse av helsereformen, som har vært en fanesak for president Barack Obama. Det var i all hovedsak folkevalgte fra Republikanerne som stemte for opphevelse, men også tre representanter fra Demokratene støttet forslaget.Vedtaket er i første rekke symbolpolitikk. Det vil høyst sannsynlig bli nedstemt i Senatet, hvor Demokratene er i flertall, og Obama har uansett muligheten til å nedlegge veto mot det.Men med et nyvunnet flertall i Representantenes hus har Republikanerne også en alternativ plan, som er å få stanset finansieringen av reformen.Samtidig har partiet satt i gang arbeidet med å utforme en alternativ helsereform. (©NTB)

Nyheter
Politikk