- Ingen argumenter for tidligere renteøkninger

Sjeføkonom Steinar Juel i Nordea Markets mener dagens tall ikke gir argumenter for tidligere renteøkninger fra Norges Bank.

Steinar Juel - Foto: Finansavisen
Politikk

Den norske detaljhandelen og varekonsumet var overraskende svake i desember, mens kredittveksten fortsatte å vokse, viste tall fra Statistisk sentralbyrå mandag. Norges Bank meldte samtidig at det ikke er aktuelt å selge kroner for å kjøpe valuta til oljefondsinvesteringer i februar.Sjeføkonom Steinar Juel i Nordea Markets sier til Reuters at detaljhandelen var et hakk svakere enn ventet og gir ingen argumenter for tidligere renteøkninger fra Norges Bank.- Detaljhandelstallene er alltid veldig volatile, men dette er nok både en effekt av at folk startet julehandelen tidlig, og også at de ble skremt av skriveriene om høye strømpriser. Når regningen kommer i januar vil det nok også ha effekt, så det er ikke utsikter til at overraskende høy detaljhandelsvekst skal bli noe selvstending argument for å heve renten tidligere, sier han.- Kredittveksten blant husholdningene tikker opp, men det er veldig forsiktig og ikke nok til å trigge noe voldsom reaksjon, sier Juel.

Nyheter
Næringsliv