Jens er størst - kvinne-duoen har flertall

Rykende fersk meningsmåling viser at statsministeren leder Norges største parti, men at han hadde blitt kastet ut fra regjeringslokalene dersom det var valg i dag.

Publisert 13. jan. 2011 kl. 08.08
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 06.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
Siv Jensen og Erna Solberg - Foto: Scanpix

NRKs første partibarometer i 2011 viser små endringer fra forrige måned. Frp og Høyre er jevnstore - men begge ligger bak Arbeiderpartiet.Ap får 27,5 prosent på målingen, ned 1,6 prosentpoeng. Frp og Høyre får 24,5 og 24,4 prosent. Frp går tilbake 2,2, mens Høyre går fram 1,4 på NRK-målingen.Senterpartiet får 5,6 prosent på målingen, mens Sosialistisk Venstreparti ligger like etter med 5,5 prosent.Kristelig Folkeparti kan notere seg for 5,7 prosent, mens Venstre ligger på sperregrensen med 4 prosents oppslutning.De borgerlige partiene har de mest lojale velgerne for tiden. Over 80 prosent av de som sier de ville stemt Høyre dersom det var stortingsvalg i morgen, opplyser at de stemte på partiet ved valget i 2009. For Frp er tallene nesten like høye - nemlig 75 prosent.Til sammenligning ligger Venstre på 48 prosent. For både Arbeiderpartiet og SV er tallet tett oppunder 60 prosent, mens Senterpartiet ligger noe over.Frp-leder Siv Jensen mener velgerne er trofaste fordi de vet hva de får.- Vi er forutsigbare og langsiktige. Velgerne kjenner igjen Frps budskap, sier hun. (©NTB)