NRK får kritikk for betalingsoppdrag

Arrangørene av Ski-VM i Oslo har betalt NRK for å lage en reklamefilm for mesterskapet. Filmen har vært vist en rekke ganger på NRKs sportssendinger og ligger også ute på arrangørens hjemmesider.

Kvinne ser på NRK - Foto: iStockphoto
Politikk

Arrangørene av Ski-VM i Oslo har betalt NRK for å lage en reklamefilm for mesterskapet. Filmen har vært vist en rekke ganger på NRKs sportssendinger og ligger også ute på arrangørens hjemmesider.Arrangørene av Ski-VM har benyttet filmen aktivt i arbeidet med å skaffe sponsorer til mesterskapet, og NRK får nå kritikk for å ha laget og sendt filmen, skriver Bergens Tidende.- Dette er en ren reklamefilm for arrangøren Oslo2011 og svært uryddig av NRK, sier generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold.I NRKs eget regelverk står det at tilbudet på radio, fjernsyn og tekst-TV skal være reklamefritt, og statskanalen innrømmer at filmen ikke er helt stueren.- Vi har forståelse for at filmen kan oppfattes som promo for arrangøren og ikke for våre TV-sendinger, sier redaksjonssjef i NRK-sporten, Sjur Molven.Molven sier at det er intern kommunikasjonssvikt som har ført til at filmen er vist på NRK flere ganger, og tar selvkritikk for at det har skjedd. (©NTB)

Nyheter
Kultur