USA ber om valg, beholder støtten

USAs utenriksminister Hillary Clinton ber om at det holdes valg i ordnede former i Egypt, men gjør ingenting med den økonomiske støtten foreløpig.

Hillary Clinton - Foto: Scanpix
Politikk

Clinton ville i et intervju med Fox News søndag ikke si om president Hosni Mubarak bør bli sittende i presidentstolen.- Vi vil se en maktoverføring i ordnede former i Egypt slik at det ikke oppstår et vakuum og at det er en gjennomtenkt plan som skaffer Egypt en demokratisk regjering, uttalte Clinton på programmet Fox News Sunday.President Mubarak har vært USAs nære allierte i Midtøsten i 30 år, og USA forsøker nå å unngå å svikte ham og samtidig støtte opposisjonen i deres krav om reelle reformer.- Vi ønsker ikke å se en maktoverføring som ikke fører til demokrati, men snarere til undertrykkelse og slutten for det egyptiske folkets håp og drømmer, sa Clinton søndag.Foreløpig har USAs mangeårige økonomiske støtte ikke vært del av diskusjonen.- På dette tidspunktet har det ikke blitt diskutert om vi skal kutte bistanden til Egypt, sa Clinton til TV-kanalen ABC.

Nyheter
Næringsliv