Vil gi Maria Amelie snarvei til Norge

To islandske politikere har fremmet forslag om å gi Maria Amelie islandsk statsborgerskap. Får hun det, kan hun lovlig reise tilbake til Norge.

Maria Amelie. Foto: Scanpix
Politikk

- Vi mener behandlingen hun har fått, er umenneskelig. Derfor har vi fremmet forslag om å gi henne islandsk statsborgerskap, sier Árni Johnsen, som representerer Selvstendighetspartiet på Alltinget, til NTB.Historien til Norges mest omtalte asylsøker vekker engasjement også på Island. For å hjelpe Maria Amelie, som ble sendt tilbake til hjemlandet Russland på mandag, fremmet Allting-representantene Árni Johnsen og Sigmundur Ernir Rúnarsson torsdag forslag om å gjøre henne til islending.- Det er ikke uvanlig at det skjer. Opp gjennom historien har mange mennesker som av ulike grunner trenger hjelp, fått islandsk statsborgerskap, sier Johnsen.Han er overrasket over behandlingen norske myndigheter har gitt 25-åringen.- Vi kjenner nordmenn som hjertevarme mennesker, men behandlingen hun har fått, er unorsk. Derfor vil vi hjelpe henne.- Gir vi henne statsborgerskap, kan hun lovlig flytte til Norge. Det er jo allerede mange islendinger som bor og arbeider i Norge, påpeker han.Saken skal behandles i Alltinget, noe som ifølge Johnsen kan skje allerede i løpet av to til tre uker. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv