Nord-Korea truer med å ødelegge Seoul

Nord-Korea truer med å bombe den sørkoreanske hovedstaden Seoul hvis Sør-Korea og USA gjennomfører en planlagt militærøvelse denne uken.

Publisert 27. feb. 2011 kl. 07.26
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 83 ord
Sør-koreanere følger en oppskytning av en nord-koreansk rakett på TV - Foto: Scanpix

Hovedstaden vil bli redusert til «et hav av ild» dersom øvelsen blir noe av, ifølge Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå.Nordkoreanerne truer også med å åpne ild mot naboen i sør hvis ikke Sør-Korea avslutter et av sine siste propagandaframstøt. Det skal dreie seg om flygeblader og DVD-er som er blitt sluppet over nordkoreansk territorium.For få dager siden hevdet en representant i Sør-Koreas nasjonalforsamling at myndighetene var i ferd med å slippe flygeblader over Nord-Koreas med informasjon om uroen og opprørene i Midtøsten og Nord-Afrika. (©NTB)