Storbritannia sperrer Gaddafi-kontoer

Storbritannia har sperret tilgangen til Gaddafi-familiens midler i landet. Det antas at familiens verdier i landet er på svimlende 180 milliarder kroner.

Libyas president Gaddafi - Foto: Scanpix
Politikk

- Regjeringen har i dag frosset midlene til oberst Muammar Gaddafi, midlene til medlemmer av hans familie og de som handler på vegne av dem, heter det i en uttalelse fra det britiske utenriksdepartementet søndag.Ifølge avisen The Telegraph antar britiske myndigheter at Gaddafi-familien har rundt 20 milliarder pund (ca. 180 milliarder kroner) i likvide eiendeler, i hovedsak i London.Den britiske regjeringen begrunner sperringen av kontoene med lørdagens resolusjon i FNs sikkerhetsråd.- Jeg bestemte meg for å implementere FN-resolusjonen i Storbritannia så raskt som mulig, før finansmarkedene åpnet, sa finansminister George Osborne i uttalelsen.- Dette er en sterk beskjed til det libyske regimet om at volden mot dets folk ikke er akseptabel, la han til.Ifølge britiske medier omfatter Gaddafis midler bankkontoer, kommersielle eiendommer og en bolig verdt omkring 10 millioner pund i London.Storbritannias utenriksminister William Hague sa tidligere søndag at Muammar Gaddafi og hans sønners diplomatiske immunitet er blitt opphevet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv