Sp-kronprins Ola Borten Moe sier han er lei av at hans lojalitet til regjeringen blir trukket i tvil.Ola Borten Moe har aldri vært regnet blant det rødgrønne prosjektets mest entusiastiske forkjempere og regnes for å tilhøre Senterpartiets høyrefløy. Det blinket derfor i mange rødgrønne varsellamper da Moe ble innstilt til ny nestleder i partiet.I et intervju med Klassekampen slår Sp-kronprinsen tilbake mot kritikerne.- Jeg har gått til valg på et rødgrønt program siden 2003, og det har jeg tenkt å fortsette med. Min rødgrønne vandel er mer plettfri enn mange andres, sier han.Borten Moe seg selv som en pioner for det rødgrønne prosjektet i Senterpartiet.- Jeg føler jeg får lite igjen for alle aksjene jeg har investert i det rødgrønne prosjektet, sier han og viser til at han som frontfigur for Senterpartiet i Trondheim førte partiet inn i en rødgrønn allianse allerede i 2003.- Som rødgrønt utstillingsvindu var Trondheim avgjørende for at den rødgrønne regjeringen ble til. Og jeg var med fra starten. Det er ikke mange i Senterpartiet som har arbeidet rødgrønt så lenge som meg, sier han.Til tross for at han har tredd inn i regjeringen, vil Borten Moe fortsette sitt arbeid for å gjenreise sentrum i norsk politikk.- På sikt taper Senterpartiet på en todeling av norsk politikk. Et tredje tyngdepunkt i sentrum er nødvendig for at Sp skal få muligheter til å vokse, sier han. (©NTB)