I Sendai nord i Japan ble mellom 200 og 300 personer funnet døde etter at en bølge på hele ti meter skyllet innover Sendai, opplyser japansk politi til nyhetsbyrået Jiji.Tidligere fredag ble det funnet 40 omkomne.Det er også meldt at et passasjertog mellom Sendai og Ishinomaki er savnet. Toget var i nærheten av Nobiru stasjon da jordskjelvet rammet området. Det er ikke kjent hvor mange som var om bord i toget.I tillegg er et skip med 100 passasjerer om bord meldt savnet utenfor kysten, og i store områder i og ved byen Kensennuma brøt det ut branner etter skjelvet.Jordskjelvet hadde en styrke på 8,9 og er det kraftigste i Japan på 140 år, opplyser det amerikanske instituttet USGS.Skjelvet utløste tsunamier og kraftige oversvømmelser flere steder i kystområdene nord i Japan, der TV-bildene viser hvordan flere byer nærmest ble smadret og lagt under vann. I flere havner fløt biler som korker i vannet, mens store og små fartøyer drev hjelpeløst med vannmassene. Flere steder brant det, også i bygninger som var revet med av flodbølgen.Tsunamien kan ha kostet mange mennesker livet, frykter en seismolog. (NTB)