Statlig fjernsyn meldte søndag formiddag at oljebyen Brega hadde blitt «rensket for opprørere».- Det libyske folk trenger hjelp. Vi er i fare. Øst-Libya er i fare, sier Abdel Hadi Omar, som frivillig kjemper med opprørerne i byen Ajdabiyah, til Reuters.En AFP-journalist var vitne til at flere titall opprørere trakk seg ut av kystbyen Brega søndag morgen. De ble observert langs kystveien på vei mot Ajdabiyah, omkring 80 kilometer unna byen, som er inngangsporten til de strategiske opprørsstyrte byene Benghazi og Tobruk.Opprørskilder opplyser at Gaddafi-lojale soldater rykker stadig østover etter å ha tatt kontroll over byen Uqayla og landsbyen Bisher omkring 20 kilometer fra Brega.I Benghazi ble alle mobiltelefonlinjer brått brutt søndag. Årsaken var ikke kjent, og det var usikkert om andre opprørskontrollerte områder også mistet forbindelsen. (©NTB)