Dette ifølge canadiske beregninger.Den amerikanske marinen har anslått at flyene vil koste 132 millioner dollar per stykk. Men den canadiske nasjonalforsamlingens budsjettkontor har gjort beregninger som sier at flyet i verste fall kan komme opp i en pris på 450 millioner dollar per fly, ifølge ukemagasinet Aviation Weeks nettside.Det tilsvarer nesten 2,5 milliarder norske kroner per fly, som i tilfelle Norge kan risikere å måtte betale. Norge har bestilt 48 fly, pluss fire treningsfly fra Lockheed Martin.Også Canada planlegger å kjøpe inn F-35 flyet, selv om de nylig har redusert antallet som skal kjøpes til 65.I rapporten fra det canadiske budsjettkontoret heter det at det er vanskelig å se hvordan prisen kan reduseres til det nivået som opprinnelig var beregnet for ti år siden.En rekke fordyrende faktorer for F-35-programmet listes opp i rapporten.Blant annet har utgiftene til forskning, utvikling, testing og evaluering økt med 40 prosent fra 2001 til 2009, og produksjonskostnadene har økt med 45 prosent. (©NTB)