Det er en glad Maria Amelie som forteller NRK om den siste utviklingen i saken hennes.- Jeg har bare lyst til å legge alt i kofferten og dra. Aller mest til Norge, selvfølgelig. Hadde jeg kunnet, hadde jeg satt meg på et fly i dag. Nå har jeg alle de riktige papirene, men er i helt feil land, sier hun.Den 25 år gamle kvinnen fra Nord-Ossetia ble sendt ut av Norge 24. januar, etter å ha oppholdt seg ulovlig i Norge i flere år. Mens hun har vært her, har hun fullført både videregående og høyere utdannelse. Hun har også gitt ut en bok om familiens flukt fra Russland, og senere Finland, til Norge.Saken førte til at norske myndigheter satte i gang en prosess for å endre reglene for arbeidsinnvandring. Selv om Maria Amelie nå har fått pass, er det flere forhold som må avklares før hun kan søke oppholdstillatelse i Norge, blant annet hvorvidt hun ilegges innreiseforbud for å ha brutt utlendingsloven.Maria Amelie sa nylig til Aftenposten at hun håper å oppleve våren i Oslo. Hun er tilbudt jobb som journalist i Teknisk Ukeblad. (©NTB)