Jusprofessor Asbjørn Kjønstad mener tiden er inne for å forby røyking på barnerom og i bil.En undersøkelse fra Tobakksfritt og Legeforeningen som Opinion har utført, viser at bare 8 prosent mener det er greit å utsette barn for passiv røyking.Jusprofessor Kjønstad ved Universitetet i Oslo mener tallene i undersøkelsen viser at tiden er moden for å ta i bruk paragrafer for å beskytte barn mot passiv røyking, skriver Aftenposten.Et forbud på barnerommet kan ifølge Kjønstad være starten på en gradvis innføring av et forbud i hele boligen.- Vi ønsker å gå gradvis til verks og begynne med å forby røyking på barnerom. Det er innlysende at man ikke må røyke der, sa han da undersøkelsen ble presentert onsdag.Han støtter seg blant annet på barneloven der det heter at barnet har krav på omsorg og omtanke fra dem som har foreldreansvaret.- Nå har Norge en muligheten til å være i bresjen igjen, sier Kjønstad. (©NTB)