Vurderer å sende norsk Orion-fly til farvannet utenfor LibyaTil red: Lagt til kommentar fra forsvarssjefen.Publisert: 10.03.2011 22:48Brussel (NTB): Norge og flere andre land har fått en uformell forespørsel om å bidra til en maritim styrke utenfor Libya. Forsvarssjefen er innstilt på å sende et Orion-fly.Det aktuelle norske overvåkingsflyet flyet deltok inntil onsdag i NATO-øvelsen Noble Mariner utenfor kysten av Spania. Ifølge VG Nett har NATO bedt alle landene som deltok i øvelsen om å avgi styrkene til et nytt bidrag som skal operere utenfor Libya.- Dette flyet kan bli sendt til området utenfor Libya og delta i overvåkingen av situasjonen i landet, men det er ikke endelig avgjort, sier forsvarssjef Harald Sunde til NTB.- Det har kommet en uformell forespørsel om dette. Og så snart den er formell, noe som kan skje når som helst, så vil den bli politisk behandlet, sier Sunde. Forsvarssjefen sier videre at han vil anbefale overfor politisk ledelse å si ja til forespørselen.Også forsvarsministrer Grete Faremo (Ap) bekrefter overfor NTB at Norge har fått en uformell anmodning om å bidra, men at det ikke er tatt noen avgjørelse ennå.- Dette vil vi ta stilling til raskt, sier statsråden.Orion-flyene fra 333-skvadronen på Andøya overvåker til vanlig havområdene utenfor kysten av Nord-Norge. (©NTB)