Plutonium funnet på bakken i Fukushima

Det er funnet plutonium flere steder på bakken ved atomkraftverket Fukushima Daiichi.

Publisert 28. mars 2011 kl. 17.21
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 122 ord
Ødelagt atomreaktor ved Fukushima i Japan - Foto: AP
Det er selskapet som driver atomkraftverkene i Fukushima, Tokyo Electric Power Co (TEPCO), som opplyser dette mandag. TEPCO sier testresultatene stammer fra prøver som ble tatt for en uke siden. Selskapet hevder at plutoniumet som er funnet, ikke er skadelig for mennesker.Tidligere mandag opplyste TEPCO at radioaktivt vann har lekket ut fra en av reaktorene ved atomkraftverket. Vannet hadde et strålingsnivå på mer enn 1.000 millisievert i timen, ble det opplyst.Lekkasjen ble oppdaget i en tunnel som leder til atomkraftverkets reaktor nummer 2. Arbeidere jobber nå for å håndtere lekkasjen.- Vi må kontrollere om vannet kan komme til å renne direkte ut i havet, sier en TEPCO-ansatt.Grensen for mengden radioaktiv stråling som er tillatt, er til sammenligning 250 millisievert i året. (©NTB)