Sentrumspartiene på bunnivå

Sentrumspartiene har nådd et historisk bunnivå. De tre partiene KrF, Venstre og Sp får en samlet oppslutning på 11,8 prosent i Dagens Næringslivs partibarometer for mars.

Senterpartiets Ola Borten Moe. Foto: Scanpix
Politikk
Venstre ligger under sperregrensa med en oppslutning på 3,4 prosent, mens KrF og Sp ligger over med en oppslutning på henholdsvis 4,3 prosent og 4,1 prosent, viser målingen, som er utført av Sentio Research Norge.De tre partiene går alle ned sammenlignet med februar, Venstre med 0,6 prosentpoeng, KrF med 1,3 prosentpoeng og Sp med 1,5 prosentpoeng.I meningsmålingen har Høyre og Frp flertall med en samlet oppslutning på 50,8 prosent. Høyre får en oppslutning på 24 prosent, ned 3,3 prosentpoeng, mens Frp får en oppslutning på 26,8 prosent, opp 5,9.Ap er største parti i målingen med en oppslutning på 28,8 prosent, ned 0,7. SV får en oppslutning på 5,4 prosent, opp 0,2.De tre regjeringspartiene Ap, SV og Sp får en samlet oppslutning på 38,2 prosent i partibarometeret