Slutt for Norske Skog i Norge?

Nye ordninger vil kunne medføre en så voldsom økonomisk belastning for Norske Skog at det kan ende i avvikling av den norske virksomheten.

Publisert 31. mars 2011 kl. 12.36
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
Norske Skog - Foto: Scanpix
- Innføring av elsertifikater vil kunne påføre Norske Skog såpass voldsom økonomisk belastning og kan medføre at selskapet må avvikle den norske virksomheten, sier Carsten Dybevig i et intervju med Reuters torsdag.I desember annonserte regjeringen et felles elsertifikatmarked for Norge og Sverige. Grønne elsertifikater er et markedsbasert virkemiddel som har til hensikt å stimulere til økte investeringer i fornybar kraftkapasitet. Norske Skog mener de blir en taper med det nye systemet som etter planen skal ha oppstart 1. januar 2012.- Det paradoksale er at de når de har bergenet forbruket som skal være med i ordningen så har de holdt vårt forbruk utenfor. Men når de har satt opp de formelle kriteriene så har de ikke fritatt Norske Skog fra elsertifikater, sier informasjonsdirektøren.Dybevig synes det blir feil å påføre gode enheter disse elsertifikatene når fabrikker i Europa, som tar Norske Skog sine markeder, forurenser ti ganger så mye.