Investeringsdirektør Bengt Ove Enge gikk på dagen etter å ja jobbet 13 år i Oljefondet.Enge begynte i Norges Bank Investment Management i 1998, og ble Oljefondets investeringsdirektør i 2009.Torsdag i forrige uke sa han opp på dagen etter at stillingen som investeringsdirektør ble vedtatt delt i tre forskjellige ansvarsområder, skriver Finansavisen.Enge har oppgitt personlige årsaker som grunnen til at han fratrer, og har ikke ønsket å uttale seg til avisen.Enge var Oljefondets høyest lønnede i 2009 med en inntekt på 5,6 millioner kroner. Det var halvannen million kroner mer enn sjefen selv, Yngve Slyngstad.To av de nye stillingene som investeringsdirektør er allerede utlyst, innen områdene eiendom, aksjer og renteforvaltninger og for allokeringer. Slyngstad tar nå over ansvaret for renteforvaltning og allokeringer inntil videre.Enge hadde sin siste arbeidsdag fredag i forrige uke. Ifølge kommunikasjonsrådgiver Bunny Nooryani i Oljefondet er det innen finansbransjen vanlig å gå så raskt etter en oppsigelse. (©NTB)