Tekniske årsaker, mener partiet selv, men ekspertene ser det annerledes.Bergens Tidende har innhentet medlemstall for de politiske partiene i Norge. For de fleste partiene er det relativt stabile tall. Senterpartiet har slitt desidert mest i løpet av de tre årene, med et tap på i overkant av 4.000 medlemmer.Ved EU-avstemningen i 1994, hadde Sp hele 47.000 medlemmer. Nå er tallet 17.000. Til helgen har partiet landsmøte på Værnes.- Sentrumspartiene sliter med å rekruttere medlemmer. Det som skiller Senterpartiet fra andre, er en nedgang som har skjedd jevnt og trutt, sier professor Hanne Marthe Narud til Bergens Tidende.Professoren ved Universitetet i Oslo leder et prosjekt som ser på medlemsnedgangen hos partiene.- Sp har ikke klart å utvide sin plattform, samtidig som det er blitt færre og færre av kjernevelgerne, sier Narud.På partikontoret gir Roger Igland hovedskylden for fallet på deres eget medlemssystem.- Det har nok vært en del feilregistreringer, sier den fungerende generalsekretæren.Årsaken er at hvert enkelt lokallag før 2008-2009 selv krevde inn kontingenten. Dermed var medlemstallet høyere enn det virkelig var, ifølge Igland.Statlig partistøtte blir utbetalt ut fra valgresultater, og gale medlemstall har ikke økonomisk betydning. (©NTB)