Tatt med to millioner på toget

En togpassasjer ble tatt med to millioner kroner i bagasjen på Oslo S tidligere denne uken.

Publisert 25. mars 2011 kl. 07.24
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 147 ord
Togpassasjerer på Oslo S. Foto: Scanpix
Mannen var passasjer på ettermiddagstoget fra Oslo til Stockholm mandag denne uken. Da tollerne kontrollerte ham, fant de over 30.000 kroner i klærne hans. Da innrømmet mannen at han hadde 1,8 millioner kroner i kofferten.Totalt beslag la tollerne 2.052.250 kroner fra 25-åringen, opplyser Tollvesenet.Mannen har forklart at han skulle til Tyrkia og hevdet at pengene stammet fra eiendomssalg.Tollvesenet mistenker at pengene stammer fra en straffbar handling, og har anmeldt saken til politiet.Dette pengebeslaget er det tredje største noensinne i Norge.I februar i år beslagla Oslo-tollere 3,1 millioner kroner i en trailer i forbindelse med et beslag av 310 kilo hasj og 70 kilo marihuana. Det største valutabeslaget i Norge ble gjort i juli 2001, da en togpassasjer ble stoppet i Fredrikstad med nesten 3,6 millioner kroner.Hittil i år har tollerne i Oslo og Akershus beslaglagt 8,6 millioner kroner. I hele 2010 ble det beslaglagt 9,6 kroner. (©NTB)