Trichet åpner for renteøkning i april

Det vil være mulig med en renteøkning i april, mener sentralbanksjef Jean-Claude Trichet i den europeiske sentralbanken (ECB)

EUs sentralbanksjef Jean-Claude Trichet - Foto: Scanpix
Politikk

Sentralbanksjef Jean-Claude Trichet i den europeiske sentralbanken (ECB) uttalte under pressekonferansen i forbindelse med dagens rentemøte at oppsiderisikoen i inflasjonen i eurosonen har tiltatt den seneste tiden, noe som krever høy årvåkenhet, melder TDN Finans.ECB ser for seg en inflasjon på 2,0-2,6 prosent i 2011, samt 1,0-2,4 prosent i 2012.Det er fortsatt stor usikkerhet i økonomien, mener Trichet.Det vil være mulig med en renteøkning i april, mener sentralbanksjefen.Dagens beslutning om å holde renten uendret på 1,0 prosent var enstemmig.

Nyheter
Næringsliv