USA advarer gulfstater mot å gå inn i Bahrain

USA krever at menneskerettighetene blir respektert i Bahrain etter at et tusentall saudiarabiske soldater har gått inn i øystaten på anmodning fra landets myndigheter.

Den amerikanske presidenten, Barack Obama - Foto: REUTERS/Kevin Lamarque (UNITED STATES) / SCANPIX
Politikk
- Vi ber våre partnere i Persiabukta om å vise tilbakeholdenhet og respektere rettighetene til folket i Bahrain, og til å agere på en måte som støtter en dialog i stedet for å undergrave den, sier talsmann Tommy Vietor for USAs nasjonale sikkerhetsråd.Opposisjonen i Bahrain reagerer sterkt på den saudiarabiske innmarsjen, og mandag samlet hundrevis av aktivister seg til protestaksjoner.- Vi anser ankomsten til enhver soldat eller militært kjøretøy til Bahrains territorium som en åpenbar okkupasjon av kongedømmet Bahrain og som en konspirasjon mot Bahrains ubevæpnede folk, heter det i en uttalelse fra opposisjonen.Ifølge øyenvitner har over 100 militære kjøretøyer fra nabolandet Saudi-Arabia krysset brua til den knøttlille øystaten.Også De forente arabiske emirater (UAE) kunngjorde mandag at de vil sende soldater til Bahrain.