Kommende onsdag holdes årets andre rentemøte. Sentralbanken kommer også med årets første Pengepolitiske rapport med prognoser for renteutviklingen de nærmeste årene.Gjennom fjoråret justerte banken ned forventningene til framtidige renter flere ganger. Nå er det mulig renteforventningene vil bli justert litt opp.- Pengepolitisk rapport kommer til å avspeile den enorme usikkerheten i verden. Jeg tror det blir en rapport som vil konkludere med at alt kan skje. Og jeg tror Norges Bank vil varsle at hvis alt går som normalt, skal renten normaliseres opp mot 4 - 5 prosent over noen år, sier sjeføkonom Jan L. Andreassen i Terra Gruppen.- Personlig ser jeg for meg et litt annet scenario. Konjunkturtoppen er på hell internasjonalt, det har vært store innstramninger i finanspolitikken, og vi har fått et oljeprissjokk. Jeg tror 2012 blir et skuffelsens år i verdensøkonomien. Jeg tror Norges Bank vil sette opp renten 0,25 prosent i august i år og la den bli stående uendret ut 2012 fordi det året blir mye svakere enn ventet, sier Andreassen. (©NTB)