Clinton avviser appell fra Gaddafi

USAs utenriksminister avviser en personlig appell til president Barack Obama fra Libyas leder Muammar Gaddafi om å stanse krigen.

Libyas president Gaddafi - Foto: Scanpix
Politikk

USAs utenriksminister avviser en personlig appell til president Barack Obama fra Libyas leder Muammar Gaddafi om å stanse krigen.Clinton forlangte i stedet at Gaddafi trekker sine styrker tilbake og drar i eksil.- Herr Gaddafi vet hva han må gjøre, sa hun på en pressekonferanse sammen med den italienske utenriksministeren Franco Frattini.- Det må være en våpenhvile, styrkene hans må trekke seg ut av byene som de har tatt med vold og til en høy menneskelig pris. Og det må komme en beslutning om at han skal forlate makten og forlate Libya, sa Clinton.Obama fikk onsdag et tre sider langt, usammenhengende brev der Gaddafi ba om at USA stanser den NATO-ledede «urettferdige krigen» mot hans styrker.I brevet som nyhetsbyrået Associated Press har fått en kopi av, kaller han Obama «min sønn», og han ber ham stanse det han betegner som en urettferdig krig mot et lite folk i et utviklingsland. (©NTB)

Nyheter
Politikk