Forblåst start på helgen

rær blåser ned, båter sliter seg, strømmen forsvinner og en skole og en brannstasjon står uten deler av taket. Vinden herjer Sør-Norge fredag ettermiddag.

Foto: Scanpix
Politikk

est dramatisk var det kanskje i Drammensområdet. Der mistet Killingrud ungdomsskole deler av taket i den kraftige vinden, melder NRK.I tillegg kan politiet i Søndre Buskerud opplyse at de har fått et tosifret antall henvendelser om trær, skilt og andre ting som blåste over ende. Flere biler ble truffet, og i Øvre Eiker ble en strømledning kappet av tre som falt over veien. Likevel er det ikke meldt om personskader.I Sunndal på Nordmøre var det brannstasjonens tak som fikk unngjelde. Plater og bjelker ble revet vekk i vindkastene, skriver Tidens Krav.Strømbrudd I Oslo og Akershus har rundt 7.000 husstander mistet strømmen på grunn av den sterke vinden. Like før klokken 15.30 var 2.175 av Hafslunds strømkunder i fylkene uten strøm.- Det har vært mange strømutfall i Asker, Bærum, Oslo og på Romerike. Det er snakk om trær som faller over linjer. Vi reparerer fortløpende, så det er snakk om kortvarige avbrudd. Rundt 7.000 kunder har vært berørt, sier informasjonssjef Morten Schou i Hafslund til NRK.

Nyheter
Politikk