- Må redusere valutareservene

Kinas sentralbanksjef mener valutareservene har oversteget de fornuftige nivåene landet trenger.

Foto: Øyvind Hagen / Statoil
Politikk

- Valutareservene har oversteget de fornuftige nivåene vi trenger. Overdreven vekst i reservene kan ha ført til overdreven likviditet, og har utløst betydelig steriliseringspress. Hvis myndighetene ikke treffer den nødvendige balansen med sin politikk, vil oppbyggingen kunne føre til stor risiko, sier sentralbanksjef i Kina, Zhou Xiaochuan, til Bloomberg News, ifølge TDN Finans.Han mener det er nødvendig for landet å redusere sine valutareserver idet de overstiger det nivået landet trenger.Reservene oversteg ved utgangen av mars 3.000 milliarder dollar, og steg med 197 milliarder dollar i løpet av første kvartal.Valutareservene stimulerer inflasjonen, som i forrige måned steg til 5,2 prosent, noe som er det høyeste nivået på 32 måneder. På grunn av den høye inflasjonen besluttet Kina å ytterligere en gang heve bankenes reservekrav med 0,5 prosent.

Nyheter
Næringsliv