Rentedommen i USA er klar

Den amerikanske sentralbanken har avsagt ny rentedom onsdag.

Den amerikanske sentralbanksjefen, Ben Bernanke - Foto: Scanpix
Politikk

Rentekomiteen i den amerikanske sentralbanken (FOMC) besluttet onsdag enstemmig å holde styringsrenten uendret på 0 - 0,25 prosent. Og det for en forlenget periode.Det var ingen overraskelse. Det var heller ingen overraskelser i ordlyden i begrunnelsen.FED vil fortsette QE2 som planlagt ut 2. kvartal, men det kom ingen signaler om at QE2 vil bli forlenget eller supplert med en ny QE.FED sier også at det vil overvåke og vurdere sine tiltak i lys av innkommende informasjon og er forberedt på å justere sin beholdning av obligasjoner for fremme maksimal sysselsetting og prisstabilitet på en best mulig måte.FED gjentok også det som er blitt sagt på tilnærmet hvert eneste rentemøte det siste året.Informasjon Federal Open Market Committee (FOMC) har mottatt siden forrige møte i mars viser at den økonomiske gjeninnhentingen går i et moderat tempo og at arbeidsmarkedet er i gradvis bedring. Husholdningenes forbruk og bedriftenes investeringer i utstyr og programvare fortsetter å vokse. Boligsektoren er fremdeles nedtrykt, mens inflasjonen har tatt seg opp de siste månedene.Men FED mener at inflasjonsforventningene på lengre sikt er stabil og at den underliggende inflasjon fortsatt er lavHele rentedommen Pressekonferansen på webtv

Nyheter
Næringsliv