Så mye tjener milliardærene

Det amerikanske magasinet Forbes lister lønningene til milliardær-sjefene i de 500 største amerikanske selskapene.

Verdens beste investor, Warren Buffett - Foto: AP
Politikk

Blant de 500 største selskapene i USA er totalt 18 av sjefene milliardærer. Det betyr ikke nødvendigvis at de tar ut milliarder i lønn hvert år.Det amerikanske magasinet Forbes har listet milliardærenes lønninger for 2010, og noen vil trolig overraske stort.Se deler av listen under.Så mye tjente milliardær-sjefene:- Warren Buffett, sjef i Berkshire Hathaway, tok ut 100.000 dollar i lønn og bonus, og fikk kompensasjoner for totalt 400.000 dollar.- Ralph Lauren, sjef for konsernet som bærer samme navn, fikk 43 millioner dollar i kompensasjoner i 2010. Det inkluderer en lønn og bonus på 20,8 millioner dollar.- Applegründer og sjef, Steve Jobs, tok ut en lønn og bonus på totalt 1 dollar. Det var på Jobs eget initiativ at lønnen ble satt til den symbolske summen av 1 dollar.- FedEx-sjefen Fredrick Smith fikk totalt utbetalt 19,1 millioner dollar i kompensasjoner i 2010, hvorav 1,6 millioner dollar var lønn og bonus.- Mediemogulen Rupert Murdoch, sjef for News Corp, fikk kompensasjoner på totalt 15,2 millioner dollar i fjor. Lønn og bonus utgjorde 12,5 millioner dollar.- Oracle-sjef Larry Ellison fikk totalt utbetalt 8,2 millioner dollar i 2010, hvor lønn og bonus utgjorde 6,7 millioner dollar. Ellison inngikk imidlertid en avtale i løpet av regnskapsåret 2010 om at lønnen hans skulle settes til den symbolske sum på 1 dollar.- Google-medgründer Larry Paige tilhører også en-dollar-lønnsligaen. Han fikk totalt utbetalt 1 dollar i lønn, bonus og kompensasjoner i 2010.Se hele oversikten her.

Nyheter
Næringsliv