Trolig grønt lys for Maria Amelie

Ulovlige innvandrere kan nå søke arbeidstillatelse i Norge. SV jubler, mens Frp ikke er like fornøyde.

Maria Amelie - Foto: Scanpix
Politikk

Justisdepartementet har vedtatt regelendringen som gjør at ulovlige innvandrere kan søke arbeidstillatelse i Norge. Statssekretær Pål Lønseth bekrefter endringen overfor NRK.Dermed kan trolig Maria Amelie vende tilbake til Norge. Lønseth sier imidlertid at dette er opp til UDI å avgjøre.- Men etter alt å dømme vil hun oppfylle de vilkårene og kunne komme til Norge som arbeidsinnvandrer, sier han.Maria Amelie, eller Madina Salamova som hun egentlig heter, vil ikke kommentere saken før hun har snakket med advokat og fått klarhet i hva slags konsekvenser instruksen fra Justisdepartementet til UDI får for henneHolmås gleder segSV har jobbet hardt for å finne en løsning i saken, opplyser leder for Stortingets kommunal- og forvaltningskomité, Heikki Holmås, til NTB.- Mange som har søkt asyl og som har blitt utvist etter utlendingsloven, vil nå få muligheten til å søke seg til Norge dersom de har fagutdanning og jobbtilbud. Det vil kunne gi en mulighet for folk til å starte et liv på nytt i Norge, der de forsørger seg selv. Dette vil også kunne gjelde utviste mennesker med familie i Norge, sier Holmås.- SV og deres venner i asyllobbyen har dessverre fått fullt gjennomslag for sitt krav om å uthule innvandringsreglene, sier Frps innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen i en kommetar. (©NTB)

Nyheter
Politikk