Tror nybolig-salget vil stige

Økonomer tror nyboligsalget i USA vil vise vekst i mars. Klokken 16.00 kommer fasiten.

Foto: iStockphoto
Politikk

- Det vil ta tid før vi kan friskmelde boligmarkedet, sier Michael Gapen, seniorøkonom ved Barclais Capital Inc. i New York, melder Bloomberg News.Klokken 16.00, norsk tid, kommer ferske tall for nyboligsalget i USA.- Jeg ser lys i enden av tunnelen, men jeg ser en langt lenger tunnel også. Vi har fortsatt strenge kredittregler å forholde oss til, samtidig som vi trenger en sterkere jobbvekst for å trigge økt etterspørsel, sier Gapen.En undersøkelse gjennomført av Bloomberg blant 64 økonomer viser at det er ventet at nyboligsalget vil stige med 12 prosent til 280.000 enheter.I februar falt nyboligsalget med 17 prosent til 250.000 enheter. Det er det laveste nivået siden 1963.

Nyheter
Næringsliv