- USA mangler plan for budsjettunderskudd

USA har ingen troverdig plan for å redusere landets store budsjettunderskudd, sier sjeføkonomen i Det internasjonale pengefondet IMF.

Direktør i IMF, Dominique Strauss-Kahn i midten med den østeriske finansministeren, Josef Proell, til venstre og den østeriske sentralbanksjefen, Ewald Nowotny, til høyre - Foto: AP
Politikk

- Det er grunn til å være bekymret. USA mangler en troverdig plan for å redusere sitt budsjettunderskudd på mellomlang sikt, sier sjeføkonom Olivier Blanchard i IMF til avisa Le Monde.Blanchard sa også at landene i eurosonen må enten forbedre produktiviteten betraktelig eller senke lønningene, eller begge deler, hvis de ønsker å få økonomiene sine opp på beina igjen.Mandag nedjusterte kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's sine utsikter for USAs gjeld fra stabil til negativ. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv