Rådgiverhjelpen kommer på toppen av en jevn strøm av bistand som er gått fra Iran til Syria, landets viktigste allierte i regionen, opplyser amerikanske tjenestemenn ifølge The Washington Post.Iran har ifølge de amerikanske kildene gitt Syria våpen, politiutstyr og overvåkingsutstyr som gjør det mulig å oppspore regimekritikere gjennom nettsteder som Facebook og Twitter.Flere hundre opposisjonelle syrere antas ifølge The Washington Post å ha blitt pågrepet etter å ha blitt utsatt for dataovervåking.Ifølge to av avisas kilder skal iranske militærrådgivere nå gi syriske styrker opplæring i teknikker Iran brukte for å slå ned demonstrasjonene etter presidentvalget i Iran i 2009.Fredag skal minst åtte personer ha blitt drept av syriske sikkerhetsstyrker forbindelse med demonstrasjoner etter fredagsbønnen. (©NTB)