- Dette grenser til rasisme, sier Chaudhry til Dagsavisen.Chaudhry er oppgitt og bekymret og trekker linjer tilbake til nasjonalsosialismens framvekst i Tyskland på 1930-tallet. Amundsens utspill faller ikke i smak.- Det er veldig på kanten. Hvis du bytter ut «muslimer» med «jøder» i kritikken, forstår du alvoret i det som formidles, sier Chaudhry.Han sikter til Amundsens uttalelse tirsdag om at muslimske innvandrere har dårligst arbeidsdeltakelse. Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) og Kristelig Folkepartis innvandringspolitiske talsmann Geir Bekkevold tok kraftig avstand fra utspillet. Amundsen står på sitt og mener han ikke er rasist.- Det er jeg fullstendig uenig i. Jeg viser kun til det som er offentlig kjent statistikk. Det går klart fram at de innvandrerne med dårligst arbeidsdeltakelse i Norge kommer fra land i den muslimske verden, sier Amundsen.Amundsen får støtte fra Statistisk sentralbyrå. Ifølge SSB har innvandrere fra Somalia en arbeidsdeltakelse på 31,9 prosent. Det vil si at nesten sju av ti somaliere ikke jobber i Norge. På plassene etter følger Irak, Afghanistan, Pakistan, Marokko, Tyrkia, Kosovo og Iran.- De åtte landene som ligger dårligst an på listen over arbeidsdeltakelse er muslimske land. Det taler for seg, sier Amundsen.Islams kvinnesyn er en bremsekloss for å få flere ut i jobb, mener han. (©NTB)