Ratko Mladic ble torsdag ført til den serbiske spesialdomstolen for krigsforbrytelser i Beograd, ifølge en kilde ved domstolen.Mladic dukket opp i bygningen like før klokka 18 norsk tid, opplyser kilden til AFP.I henhold til rettsprosedyrene skulle han først gjennom en helsesjekk. Deretter skulle han fremstilles for retten bak lukkede dører.En dommer var ventet å fastslå Mladics identitet, hvorpå han ville lese opp tiltalen for den bosnisk-serbiske generalen.
EU krever Mladic utlevert
Pågripelsen av krigsforbrytertiltalte Ratko Mladic fjerner et stort hinder på Serbias vei mot EU-medlemskap. Unionen krever at Mladic blir utlevert til krigsforbryterdomstolen i Haag.- I dag har Serbia oppfylt en viktig internasjonal forpliktelse, sier Unionens utvidelseskommissær Stefan Füle. Landet må nå intensivere arbeidet med reformer, la han til.EUs utenrikspolitiske sjef Catherine Ashton sier hun forventer at Mladic blir overført til FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia (ICTY).- Fullt samarbeid med ICTY er fortsatt avgjørende for Serbias vei mot medlemskap i EU, sier Ashton.Pågripelsen av Mladic er ifølge henne en viktig begivenhet for Serbia og for folkeretten. (©NTB)