Miljøaktivistene håper å stanse planene om å drive oljevirksomhet i området. Plattformen Leiv Eiriksson, som eies og opereres av det norske selskapet Ocean Rig, er for tiden utleid til skotske Cairn Energy.Greenpeace har forfulgt riggen siden den forlot Tyrkia for en måned siden. Greenpeace-skipet Esperanza har også blitt forfulgt, men av danske marinefartøyer.Søndag morgen norsk tid brukte aktivistene hurtiggående gummibåter for å komme helt fram til plattformen. Deretter festet de en overlevelseskapsel ved siden av selv boret, slik at det ikke lenger er mulig å bore etter olje med riggen.- Vi setter alt inn denne gangen. Inntil videre har vi med forsyninger til ti dager, sier kommunikasjonssjef Birgitte Lesanner i Greenpeace til det danske nyhetsbyrået Ritzau.Et dansk marineskip befinner seg i området, men skal ikke ha forsøkt å hindre aksjonen.Sju store oljeselskaper har formell tillatelse til å lete etter naturressurser utenfor Grønland, men bare Cairn Energy planlegger å begynne boringen i år. (©NTB)