Juncker åpner for reforhandling av gresk gjeld

For første gang bryter finanstoppene i Europa et tabu og antyder at Hellas kan måtte reforhandle sin enorme gjeld.

Lederen for eurosonen, Jean-Claude Juncker. Foto: Scanpix
Politikk

I kulissene til et møte mellom EUs finansministre i Brussel tirsdag sa sjefen for eurosonen, Jean-Claude Juncker, at det kan bli nødvendig å foreta det han kaller en «myk reforhandling» av Hellas' gjeld.Andre tjenestemenn sier at en eventuell reforhandling innebærer at kreditorene på frivillig basis går med på en senere tilbakebetaling.Juncker sa at Hellas først må skaffe til veie 50 milliarder euro fra privatisering av statlig eiendom og betale ned på gjelda, som nå utgjør nesten 150 prosent av BNP. Til gjengjeld kan er reforhandling komme på tale.- Hvis Hellas gjør en slik innsats, da kan det være at vi kan vurdere en myk reforhandling av gresk gjeld. Men jeg er helt imot en større reforhandling, sa Juncker.EUs økonomikommissær Olli Rehn sier seg enig med Juncker og antyder muligheten for en frivillig forlengelse av nedbetalingstiden eller en frivillig reforhandling. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv