Elitesoldater som er lojale mot president Abdullah Saleh skal ha blitt drevet på defensiven like utenfor hovedstaden, samtidig som kampene mot regjeringsstyrkene raste på to andre steder sør for hovedstaden.Inne i selve byen samlet titusener av mennesker seg etter fredagsbønnen til en protest mot regimet. «Den fredelige revolusjonsfredagen» kalte demonstrantene samlingen, mens de slapp ut hvite duer og bar kistene til 30 personer som er blitt drept under kampene i Sana de siste dagene.Over 80 mennesker ble drept i kampene i Sana denne uken idet folkeopprøret mot president Saleh har ført til stadig mer blodige sammenstøt. Først og fremst kom det til blodige trefninger mellom regjeringsstyrker og Ahmars krigere.- Dersom Saleh-regimet ønsker en fredelig revolusjon, er vi klare for det. Hvis han velger krig, kommer vi til å kjempe mot ham, understreker stammelederen, som har stilt seg på regimekritikernes side i Jemen.Ahmar skal være i stand til å mobilisere flere tusen stammekrigere om han skulle ønske det. (©NTB)