Ny bank setter opp renten

SpareBank 1 SR-Bank meddeler sine kunder om renteøkning. Noen utlånskunder får mer enn 0,25 prosent.

Foto: iStockphoto
Politikk

Norges Bank satte for en uke siden opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 2,25 prosent.Etter at flere banker, deriblant DnB NOR, varslet sine kunder om renteøkning i går, følger SpareBank 1 SR-Bank opp i dag. Banken har besluttet å justere opp renten på innskudd og utlån, og viser til økende press på innskuddsrenten og høyere innlånskostnader.Beste boliglånsrente stiger med 0,25 prosent til 3,60 prosent, mens renten for førstehjemslån blir justert opp med tilsvarende til 3,50 prosent.Banken opplyser at noen av utlånskundene vil få justeringer utover 0,25 prosent.De nye betingelsene vil for nye lån gjøres gjeldende fra 23. mai, og fra 13. juli for eksisterende lån og innskudd.

Nyheter
Personlig økonomi