Obama møtte fredag pressen etter samtaler med Frankrikes president Nicolas Sarkozy i forbindelse med toppmøtet i G8 i den franske byen Deauville. De to lederne var enige om at å bli værende i Libya, kunne Obama fortelle.- Vi er enige om at vi har gjort framskritt i vår Libya-innsats, men at FN-mandatet om beskyttelse av sivile ikke kan oppfylles så lenge Gaddafi er igjen i Libya og beordrer sine styrker til å angripe det libyske folk. Vi står sammen om at vi vil bli til jobben er gjort, sa Obama.Gaddafi må forlate Libya, fastslo den amerikanske presidenten.USA og Frankrike er også enige om at demokratibevegelsene i Midtøsten og Nord-Afrika gjør det enda viktigere å oppnå fred mellom Israel og palestinerne.De to landene vil derfor samarbeide tett for å få partene til å gjenoppta forhandlinger om opprettelse av en palestinsk stat, ifølge Obama.